Hírek

A gép önmagában csak rideg vas

Jó hangulatú versenyben mérték össze tudásukat a MezőgépÉSZek az AGROmashExpo harmadik napján.

Az országos döntőn a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium „Ötödik sebesség” nevű csapata bizonyult a legjobbnak. A győztesek a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából utazhatnak a február végén, március elején megrendezendő SIMA párizsi mezőgazdasági szakkiállításra.


A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a Földművelésügyi Minisztériumagrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.
A négyfordulós vetélkedősorozat – melyet a Mezőgazdasági Eszközés Gépforgalmazók Országos Szövetsége és az Agro Napló szervezett – döntőjében az ország hat legjobb mezőgépész csapata mérte össze tudását. A pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolákból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok. Az AgrárgépShown megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A vetélkedő a fiatalok kreativitását és szakmai tudását egyaránt próbára tette.


Az eseményen többek között Román István helyettes államtitkár; Medina Viktor, a MEGFOSZ igazgatója; valamint Bense László, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Gépek Tanszék intézeti igazgatóhelyettese is zsűrizett. „A gép önmagában kevés, te is kellesz hozzá”, olvashattuk a rendezvény plakátján. A szaktárca kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében. A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság