Hírek

Adománygyűjtés a Pálócziban

Az örkényi Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjai és lelkes tanárcsapata immár harmadik alkalommal szervezett adománygyűjtést a Hernádon működő állatmenhely számára.

Fontosnak érezzük, hogy a karácsonyi ünnepkör közeledtével ne csupán saját szeretteinkre és szegény sorsú embertársainkra, hanem azokra az állat barátainkra is gondoljunk, akik emberi segítség nélkül nem boldogulnának. Az adományozók igyekezetének hála az idei esztendőben is jelentős mennyiségű szeretetcsomag indult el Hernádra.

Minden ilyen látogatás a menhelyre kettős érzelmeket ébreszt. Egyrészt felemelő, hogy segíthetünk, büszkék vagyunk, hogy támogathatjuk az elárvult állatokat, de ez egyben szívszorító is. Aki belenézett már valaha egy kóbor kutya szemébe, az tudja, mire gondolok. A „simogass meg!”- és „vigyél haza!” -pillantásoknak elementáris hatása van.

Egy mondás szerint minden megvehető, egy kutya farkcsóválását kivéve.

Talán nincs még egy ilyen állatfaj, amely ennyire igényelné az emberi jelenlétet, a törődést.

Az állatmenhely szeretet és törődést tud ugyan biztosítani, de az állatok napi ellátásához nagyon sok segítségre, az állatokat emberszámba vevő emberek támogatására is szükség van. Ehhez járultunk hozzá mi is, amikor a több hetes gyűjtőmunkának köszönhetően több autónyi adományt vittünk az állatoknak.

Bízunk benne, hogy mások is csatlakoznak, és lehetőségük szerint támogatják majd azokat, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Szintén fontosnak tartjuk, hogy ezekkel a sorokkal is felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, arra, hogy „te egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

 

Az összegyűlt adományok listája:

 

  •              92 kg száraz kutyaeledel
  •              1kg száraz macskaeledel
  •              8 kg kutya szalámi
  •              59,545 kg kutyakonzerv
  •              3 darab kutyatál
  •              6 zsák rongy, pokróc
  •              5 darab kutyaház
  •              1 darab cicaház

 

Roicsik Rita, a program koordinátora