Hírek

Agrárképzések napja a Csapóban

Az FM Dunántúli Agrár-szakképző Iskola, Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 2015. október 1-jén rendezte meg az „Agrárképzések napja”című rendezvényét, melyet az intézmény főigazgatója Simonné Szerdai Zsuzsanna nyitott meg. Különleges és sok szempontból egyedülálló kezdeményezésről van szó, melyen egyszerre képviseltette magát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Igazgatósága, a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, valamint a szakmájukat szerető sikeres vállalkozók, gazdálkodók.

A program első részében az érdeklődők megismerkedtek a tanulószerződések, együttműködési megállapodások szerepével, azok előnyeivel Bakáné Gyurkovics Erika előadásában. Ezt követőn sikeres vállalkozók, termelők mutatták be mesterségeiket, Dömény Zoltán a Lavina Pékség ügyvezető igazgatója a Pék szakmát, Sebestyén Gábor egyéni vállalkozó a Húsipari termékgyártó, Kutyik Mátyás a Mezőgazdasági gépész szakmát népszerűsítette. Németh János borász, valamint Dr. Tóth György a Völgység Kincse Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet elnöke is részt vett a rendezvényen, akik személyesen is kötődnek az FM DASzK lengyeli tagintézményéhez.

 

 

A nap hátralévő részében mintegy 120 általános iskolás, 7-ik, 8-ik osztályos tanuló ismerkedett meg az iskola Állattartó telepén található őshonos állatokkal, az iskola mezőgazdasági múzeumával, a csontozó üzemével, tankonyhájával. Az érdeklődők megkóstolhatták az iskola tanulói által készített sajt különlegességeket, péksüteményeket. A legnagyobb érdeklődés a gépkiállítás iránt mutatkozott, ahol nem csak megcsodálhatták, hanem ki is próbálhatták az eszközöket a diákok.