Hírek

Átadásra kerültek a Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium energetikai korszerűsítésben megújult épületei

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 66 éves kenderesi iskola projektzáróján elmondta: a pályázati forrásból az intézmény hét épülete újult meg. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal- és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

Fazekas Sándor elmondta: a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani.

 A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség. Ennek feltételei pedig adottak, hiszen tangazdaságok működnek az intézmények keretei között. Az FM agrárszakképző intézményeiben az a cél, hogy korszerű, szakmai műveltségre tegyenek szert a tanulók és ezáltal megtalálják a megélhetésüket biztosító munkát.

 A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.

 A Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola több mint 130 millió forintból újult meg.

 /szöveg forrása: kormany.hu/