Hírek

Az állatok világnapja: október 4.

A pálóczis diákok és néhány lelkes tanár az idén sem feledkezett meg az állatok világnapjáról. Az iskola versenyt hirdet madárodú készítésére. A versenyre egyénileg vagy csapatban lehet nevezni, a felhasznált anyag és a kivitelezés módja a diákok kreativitásán múlik. Fontos szempont a szakszerűség, az ötletesség, és hogy a madarak számára jól használható legyen. 

Az elkészítési határidő: november 6-a, az eredményhirdetésre pedig az ezt követő héten kerül sor.

A kész madárodúkat az iskola területén helyezik el, hogy a madarak a téli időszakban menedéket találjanak a zord időjárás elől.

Szintén az állatok világnapjához kapcsolódik az iskolában már 3 éve hagyománnyá vált adománygyűjtési akció a Hernád és Környéke Civil Állatvédelem lakói részére. A tél közeledtével fokozottan kell óvni kedvenceinket, és az elmúlt két év tapasztalata alapján elmondhatjuk, hogy a diákok szép számmal járultak hozzá az állatok higiéniájához, komfortérzetének javításához. Az intézmény most is várja a különféle adományokat: egyebek mellett kutya- és cicatápot, konzerveket, kinőtt ruhákat a téli vackoláshoz, játékokat a kölyköknek, tisztító- és ápolószereket tisztán tartásukhoz és  egészségük védelméhez.

                                                                                                                                    

(Roicsik Rita, a programok koordinátora)