Hírek

Bethlenesek a Fieracavallin

 A Fieracavalli a nemzetközi lovas világ fontos találkozóhelye.  A rangos rendezvén tökéletes kapcsolatot biztosít a lovaglás iránti szenvedély, a lovassport, a szakképzés, az üzlet, a szórakozás és a helyi közösségek között. Ez annak a sokoldalú tevékenységnek köszönhető, amellyel a Fieracavalli a lovakat sikeresen a "kultúra nagyköveteivé" tette nemcsak Olaszországban, hanem az egész világon.

A lovas társadalomban fő eseménynek számító Fieracavalli hű marad 118 éves hagyományaihoz, melyek elismert, színvonalas kiállítássá formálnak: versenyek, bemutatók egész sorozatát látható, szakmai kísérő előadásokkal. Verona a Fieracavalli által egy olyan nemzetközi helyszínné vált, amely a sportág szereplőinek ezreit vonzza: szenvedélyes ló barátokat, gyermekes családokat, akiket egyaránt elbűvöl egy csodálatos, patadobogástól hangos világ.

A magyar agrárszakképzést az eseményen az FM fenntartású Gyomaendrődi Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium, a Békés Megyei Lovas Szövetség gyakorlati oktatói képviselték. Hasznos szakmai megbeszéléseket folytattunk olasz projekt partnerünk – Consorzio Agrituristico Mantovano – vezetőivel, kiállítókkal, szakemberekkel. Az Erasmus + program keretében kint tartózkodó küldöttséget fogadta Mantova város alpolgármestere is. Oktatóink tanulmányozták az olasz agrár és lovas vállalkozók tevékenységeit, a helyi termelői piac működését, bekapcsolódtak a gazdák mindennapi munkájába, vendégek fogadásába.

Az egy hetes szakmai program az Európai Közössége támogatásával valósult meg.