Hírek

Diákok termelik a paprikát, paradicsomot, káposztát

Hazai és nemzetközi szakemberek ismerkedtek meg a napokban a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakképző Iskola Tangazdaságában a különböző zöldségfajtákkal.

A középiskola hosszú évek óta gyümölcsöző kapcsolatban áll az Alfa Lucullus Kft.-vel, mely biztosítja számukra a jó minőségű vetőmagot. A tangazdaságban jelenleg a cég választékából paprikát, paradicsomot és káposztát termelnek a tanulók és dolgozók.

Az Alfa Lucullus Kft. fennállásának 25. évfordulója alkalmából szervezte meg a partnertalálkozót, melynek résztvevői a rendezvény első állomásaként tekintették meg a Kocsis tangazdaságot, majd buszra szálltak és Lajosmizsére, valamint Tiszakécskére látogattak el gazdaságokba.

A Kocsis tangazdaságban a termények megtekintése előtt Gyuriczáné Nedelkovics Judit, az iskola igazgatónője tartott rövid ismertetőt az intézményben folyó oktatási munkáról, a képzések sokszínűségéről.

Hangsúlyozta, nagy öröm számukra, hogy évtizedek óta együttműködhetnek az Alfa Lucullus Kft.-vel. Az iskola életében fontos mérföldkő volt, hogy egy évvel ezelőtt a Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alá kerültek, és azóta gazdaságilag is önálló. Így sokkal több pénzt tudnak fordítani az iskola felszereltségére, többek között a tangazdaságukba is új fóliákat vásárolhattak.