Hírek

Erasmus+ munkamegbeszélés Limoges-ban

A Párizsi Magyar Nagykövetség képviseletében Gresóné Nesuta Marianna mezőgazdasági attasé, a francia Mezőgazdasági Minisztériumból Corinne Samouilla francia–magyar hálózati vezető is részt vettek december 1-jén Limoges–ban a Nouvelle Aquitaine régió központjában tartott megbeszélésen.

A munkaértekezleten a Regionális Tanács kabinetfőnöke, Pascal Cavitte a mezőgazdasági ügyekért felelős képviselő, Genevieve Guillot nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató és Jean Bernard David agrárszakképzési vezető értékelték a 15 éve tartó Erasmus+ együttműködés keretében megvalósult diák és szakoktatói mobilitást. Mintegy 420 kedvezményezett vett részt a programban, amely a magyar és francia agrár szakképzési hálózatok együttműködésének alapja és kölcsönösségi szinten működik. Az Erasmus + programokban való részvétel folyamatos. A találkozón szóba került a partnerség kiszélesítésének további lehetősége regionális szinten, például a fenntartható élelmiszer gazdálkodás, a mezőgazdasági termékek helyi feldolgozása, vagy a közvetlen értékesítési formák megismerése területén.
A tanácskozáson résztvevő FM Agrárszakképzési Hálózat igazgatói és képzési vezetők, szakoktatók konkrét javaslatokat tettek Uniós programokban való részvételre, intézményeik nemzetköziesitésének erősítésére, szakpolitikai együttműködésre.

A magyar kedvezményezettek egy hetes szakmai programon vesznek részt az Erasmus+ program támogatásával projekt partnerünk a Tulle–Naves-i Szakképző Központban és hálózati partneri körében.

Davidovics László
Igazgató
Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszer ipari Szakképző Iskola és Kollégium