Hírek

Erdész-vadász munkák az őszi lombok alatt a Hermanban

A Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 14. évfolyamos tanulói közül hárman részt vehettek Szegeden az Ifjú Vadászok Országos Versenyén, ahol különdíjat nyertek. 

A versenyzők: Zsoldos Dávid, Reider Lajos és Horváth Bence kuriózumnak számító üregi nyúl vadászaton vehetnek részt a téli hónapokban hazánk egyik kivételes vadászterületén.

Az iskola parkjában sajnos néhány idősebb, illetve beteg fát ki kellett vágni. Ez lehetőséget teremtett arra, hogy 13. illetve 14. osztályos tanulók fejleszthessék ügyességüket, gyakorlati tudásukat. A leendő szakemberek a sokszor veszélyes irányba húzó fák döntésében, darabolásában remekül helytálltak a folyamatos esőzés ellenére. A 12. évfolyamos tanulók a gallyazást, darabolást, valamint az ágak darálását végezték el.

A magyar erdők királyának násza, a szarvasbőgés idején kihagyhatatlanok a trófeakikészítés gyakorlatok. Október 8-án Börzsönyi András és Horváth Bálint hivatásos vadászok a gyakorlatban mutatták be, miként kell az elejtett vad trófeáját szakszerűen lefőzni, valamint elbírálni.

Október 16-án volt tanulójuk, Varga Evelin Angyalka (korábbi OSZTV győztes) jóvoltából három diák: Molnár Dzsenifer, Könczöl László, Körmendi Máté részt vehetett a Blaser Safaris vadászatszervező iroda trófeakiállításán. Szorgalmas munkájukat a főszervező külön megköszönte.