Hírek

Fenntartható Ifjúság Napja 2016

Iskolánk a FM DASzk Csapó Dániel Középiskola, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 2016. április 12-én rendezte meg a Fenntartható Ifjúság Napját. A rendezvényünk célja a diákok szemléletváltása és annak közelítése a fenntartható gazdálkodás felé.

A konferencián délelőtt a profi előadóké volt a főszerep, délután pedig a diákok oszthatták meg a gondolataikat a témában a hallgatósággal.

Simonné Szerdai Zsuzsanna főigazgató megnyitója után Dr. Kovács Antal következetett a Paksi Atomerőmű ZRt. kommunikációs igazgatója az atomenergia beillesztését mutatta meg a fenntartható környezetbe, beszélt továbbá még a bővítés régiós hatásairól is.

A következő bemutatóban Baka Györgytől a Zöldtárs Alapítvány elnöke a klímaváltozás hatásait prezentálta a diákoknak, ösztönözve őket az ésszerű agrárgazdálkodásra.

Pőcze Vilmos a somogyvámosi Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm környezetgazdálkodási vezetője rámutatott, hogy a mezőgazdaságban nem csak a profit hajszolása az elsődleges cél, hanem a környezetünk hosszú távú megőrzése valamint a régi értékek fenntartása is.

Tamási Balázs a JT Plusz Kft.-től, Keserű István tanulóval együtt az agrártámogatási rendszereket mutatta be, ahol feltételként szerepel a kíméletes gazdálkodás.

Utolsó felkért előadó Fatér Máté volt, iskolánk volt diája, jelenleg a Pécsi Tudományi Egyetem szociológia szakos hallgatója, aki a fenntarthatóságot a közösségformáló oldaláról közelítette meg.

A délutáni szekcióban pedig a tanulóké volt a főszerep. Saját szemszögükből mutatták be, hogy ők egyéni szinten mit is tehetnek a környezetükért.

 

                                                                                                                                          Dr. Grósz Gergely

                                                                                                                               Szakmai főigazgató-helyettes