Hírek

Karácsonyra várva...

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium háza táján az adventi időszak sem telik el események nélkül.

Jelenleg még folynak ugyan a felújítási munkálatok a tanügyi épületen belül és kívül, de a december 11-én 8.00 órai kezdettel megtartandó nyílt napunkra már megszépülve vártuk a hozzánk látogató kedves vendégeinket. 

Osztálytermeink is a várakozás csodálatos időszakát jelzik, hiszen diákjaink szépen feldíszítették a tantermeket, meghitt hangulatot, melegséget árasztva az itt dolgozó tanárok és diákok számára egyaránt.

December 4-én iskolánk is csatlakozott a jótékonysági céllal megrendezett Mikulásfutáshoz. Diákjaink és tanáraink becsülettel helyt állva adtak bizonyságot erőnlétükről, s egyben segítették a gyógyíthatatlan gyermekeket gondozó családokat támogató gyermekhospice intézményt, a Dóri Házat. Reméljük, hogy megmozdulásunk, ha csak egy kicsit is, de elősegítette az alapítvány nemes célját, s a gyermekek és az őket gondozó családok nem maradnak egyedül küzdelmük során. Különösen fontos ez a fajta karitativitás a karácsonyváró időszakban.

December 5-én szakoktatónk, Kerepesi Pál kíséretében két vendéglátós tanulónk vett részt a kisújszállási Illésy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola által megrendezett IV. Illésy Gasztro Kupán. A 26 induló közül Besenyői Dávid és Gyökeres István 11.v osztályos szakács tanulóink bronz minősítést szereztek, ezzel öregbítvén iskolánk jó hírnevét. Diákjainknak és felkészítő tanáruknak egyaránt gratulálunk!

Advent a várakozás időszaka. Iskolánkban kiemelten fontos esemény, hiszen mi nem csupán a karácsonyt, hanem a hagyományosan a téli szünet előtti utolsó tanítási napon megrendezett szalagavatót is várjuk. 110 végzős diákunk és felkészítő tanáraik ruha- és táncpróbákkal, alsóbb évfolyamos tanulóink pedig színvonalas műsorral készülődnek a december 18-án 17.00 órai kezdettel megrendezésre kerülő szalagavatóra.

Ennyi program és esemény után elmondható, hogy mindenki megérdemelten várja a téli szünetet, a karácsonyi boldogság, a szeretet és a béke ünnepét.

Középiskolánk minden tanára és diákja nevében békés, meghitt, szeretetteljes karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk valamennyi kedves olvasó számára!

 

a 65 esztendős szakiskola oktatói