Hírek

Levendula Projekt a Kocsisban

A Gondoskodásból Jeles Szociális Szövetkezet környezetbarát programjába a Kocsis Pál SZKI is bekapcsolódott. Október 18-án ültették el a kertész tanulók azt a 20 levendulát, amelyet a szövetkezet ügyvezető elnöke, Szamler László adott át.  A kezdeményezést Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is segíti, így közösen kezdődhetett meg a munka.

A projekt hosszabb időtartamú lesz.  Évelő növényről lévén szó,  a diákok munkájukkal felelősséget vállalva nyomon tudják követni a levendula  növekedését, majd a kifejlődött virágokat minden évben változatosan fel tudják használni.  Virágkötészeti kompozíciók készítése éppúgy lehetővé válik így, mint  pl. illóolaj kinyerése vagy különleges lekvárok „fűszerezése”.

Az elérni kívánt eredmény valóban sokféle lehet, ezeket a későbbiekben fogják majd megtapasztalni a kiemelt ágyásban munkát végzők. 

Mivel az iskola vált a projekt referenciaközpontjává, ezért a programban még részt vevő 2 általános iskola és 2 óvoda levendulatermesztőit is el fogja látni növényápolással kapcsolatos tanáccsal. Természetesen alkalom lehet ez a különböző életkorú fiatalok barátkozására, egymás intézményeinek megismerésére is.

Trepák Kisztián

Kocsis Pál SZKI

Kecskemét