Hírek

Megújult a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornaterme

Az összefogás és az együttműködés fontosságát hangsúlyozta Román István, agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkár Nyíregyházán, a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakképző Iskola felújított tornacsarnokának átadásán.

A tavalyi évben jött létre az a megállapodás, melynek köszönhetően az FM (mint fenntartó), Nyíregyháza Megyei Jogú Város (mint Tulajdonos), továbbá a Nyíregyházi Kosárlabda Klub, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, illetve az iskola együttműködésével TAO pályázat keretében megújult az iskola 540 m2-es tornaterme, illetve azt kiszolgáló helyiségek (öltözők, zuhanyzó helyiségek).

Román István elmondta, hogy az összefogással egyszerre több célt is sikerül elérni, a kosárlabdasport erősödhet Nyíregyházán a szakképző iskolában pedig javult a mindennapi testnevelés feltételrendszere.

Elmondta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium számára kiemelt partnerek azok a települési önkormányzatok, ahol a minisztérium által fenntartott szakképző intézmények megtalálhatók. A tornaterem rendbetétele 40 millió forintból valósult meg, melyből közel 30 millió forint volt a TAO támogatás összege.