Hírek

Nyílt nap a Pálócziban

Már hagyománynak számító rendezvényt tartottak november 18-án a Pálóczi Horváth István Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban: nyílt nap keretében ismerkedhettek az iskolával a 15 településről érkező 8-adikos tanulók és kísérőik. 

Elsőként Karsai József igazgató köszöntötte a megjelenteket, és tartalmas, az intézményt sokrétűen bemutató szóbeli tájékoztatót tartott. Színes, képes összefoglalóval is prezentálták az iskola életének mindennapjait, majd tanárok és végzős diákok közreműködésével három csoportban forgószínpadszerűen vezették végig a vendégeket az iskola területén.

A természettudományi laborban olyan eszközökkel, berendezésekkel ismerkedhettek, amelyeket a földrajz, biológia tárgyak tanításához nélkülözhetetlenek. A laborlátogatást követően a gépparkot és a műhelyeket tekinthették meg az érdeklődők, és természetesen ez aratta a legnagyobb sikert, hiszen tanári felügyelet mellett az udvarban kipróbálhatták a traktorvezetést is.

A duális képzésben résztvevő külső partnerek közül Fekete Sándor egyéni vállalkozó és a Schwarz Mezőgazdasági Kft. rendelkezésükre bocsátotta a Claas Jaguar silozó és Claas arató-cséplőgépét. Két – egyenként 165 LE-s – New Holland erőgépet is megtekinthettek a diákok. Az egyiket Batuska Sándor táborfalvi egyéni vállalkozó, a másikat a B+R Kft. Örkényből mutatta be. Az intézmény saját gépparkjával is megismerkedhettek a tanulók: többek között egy Claas Celtic típusú erőgéppel + Fliegl pótkocsival, valamint az önjáró rakodógéppel és oktató gépjárművekkel. A látogatás során sok kérdés hangzott el az oktatással, a szakmatanulással, az elméleti és gyakorlati képzéssel kapcsolatban, ez is azt mutatta, hogy a Pálóczi továbbra is az érdeklődés középpontjában áll.

A program minden résztvevő számára egy kis meglepetéscsomag átadásával zárult.