Hírek

Országos bajnokok az ásotthalmi Bedős diákok

 A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén is, immár tizenharmadik alkalommal rendezte meg HIV/AIDS Prevenciós Versenyét. Melynek célja, hogy a középiskolások minél többet tudjanak az AIDS terjedéséről, és annak megelőzéséről, illetve megismerjék a szexuális úton terjedő betegségeket. 

A XIII. HIV/AIDS Prevenciós Verseny országos döntőjére, mint az elmúlt években, így idén is, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetei egy-egy középiskolás fiatalokból álló 3 fős csapatot küldhettek. A döntőn, a megyei forduló első helyezett csapata képviselhette Csongrád megyét. A megyei versenyt 2015. november 20-án Szegeden rendezték meg, ahol kilenc csapat mérte össze a tudását. Erre vállalkozott iskolánkból két csapat. Ezt a fordulót Szabó Henrik Rudolf, Ludányi János Dominik és Sere Donát tizenkettedikes tanulók csapata nyerte meg. A másik csapat tagjai Kuczora Gergely, Németh Dániel és Vincze Mátyás voltak. A feladatok rendkívül összetettek voltak, sok tárgyi tudást, illetve kreativitást igényeltek.

A fiúk, a megyei forduló megnyerésével sikerrel vették az első akadályt, azaz Csongrád megyét immár hatodik alkalommal az ásotthalmi diákok képviselhették az országos versenyen

A vetélkedő országos döntőjét 2015. december 1-én, az AIDS világnapján rendezték meg Budapesten, ahol első helyezet lett a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium HIVatlanok csapta.

Ráadásul még egy első helyezést is bezsebelt Csongrád megye. Az idei évben is megrendezésre került az AIDS Lepedő verseny, amelyre akárki nevezhetett. Az iskolánkból, Szűcs Kitti tizenkettedik osztályos tanuló vett részt a versenyen. A nap folyamán a Corvin Pláza járókelői, érdeklődői szavazhattak az általuk legjobbnak ítélt lepedőre, melyen a legtöbb szavazatot iskolánk tanulójának alkotása kapta.

Gratulálunk az elért nagyon szép eredményekhez! Köszönjünk iskolánknak a támogatást amivel segítette a felkészülésünket!

 

Domokos József

felkészítő pedagógus