Hírek

Zöld Óvoda oklevélátadó ünnepség

A Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyolcadik alkalommal adta át a „Zöld Óvoda” címet és második alkalommal az „Örökös Zöld Óvoda” minősített címet a sikeres pályázóknak.

A Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyolcadik alkalommal adta át a „Zöld Óvoda” címet és második alkalommal az „Örökös Zöld Óvoda” minősített címet a sikeres pályázóknak a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Román István, a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára és Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára köszöntő beszédeik után átadták a díjazottaknak az elismerő okleveleket, ajándékokat. 

A Földművelésügyi Minisztérium felismerve e terület fontosságát, kiemelt feladatának tekinti a kisgyermekkori környezeti nevelést, szemléletformálást, a környezettudatos állampolgári magatartás megalapozását segítő programok erősítését, fejlesztését.

Pályázati adatok igazolják a Zöld Óvoda program eredményes működését: 2014-ben 78 óvoda először, 151 ismételten, az „Örökös Zöld Óvoda" címet 12 intézmény kapta meg. Összesen tehát 241 óvoda nyerte el a címet, ezzel is igazolva azt, hogy folyamatosan bővül a fenntartható fejlődés érdekében elkötelezett óvodák száma. Ebben az évben átadott oklevelekkel együtt közel 700 (668) feladat ellátási hely rendelkezik a „Zöld Óvoda” minősítő címmel, és további 38 óvoda az „Örökös Zöld Óvoda” címmel. (Mindösszesen: 706)

A díjátadás mellett egész napos szakmai programban vehettek részt a megjelent óvodapedagógusok, óvodavezetők, szakértők. 

A környezetügyért felelős Földművelésügyi Minisztérium 8 éve tartó munkájának eredményeit igazolta a szakmai nap keretében megvalósuló meghitt hangulatú, tartalmas díjátadó.

További információ:
http://zoldovoda.menrich-press.com/hu/palyazat/zold-ovoda-es-orokos-zold-ovoda-minosito-cimek-unnepelyes-dijatadoja
http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/index.php